Terug naar nieuwslijst

A new range of washers for the steel construction industry

Van het Empire State Building in New York, de Eiffel toren in Parijs tot aan de Burj Khalifa in Dubai. Staal wordt gebruikt in een aantal van ’s werelds beroemdste bezienswaardigheden en overal om ons heen, in gebouwen, bruggen, wegen of andere infra structurele projecten.

HV en HR-sets worden vaak gebruikt in de staalbouw toepassingen in heel Europa De systemen zijn vergelijkbaar en bestaan uit bouten, voor-gesmeerd moeren en ringen. De radius onder de boutkop is een bijzonder kenmerk van de bout. Het is groter dan bij gewone standaard bouten om de kerfwerking te verminderen.

Tot voor kort was er geen bevredigende manier om HV / HR sets die gebruikt worden in de constructie / staalbouw te borgen. Als boutverbindingen los komen als gevolg van trillingen of dynamische belastingen, was er geen oplossing behalve het tijdrovende en kostbare proces van het natrekken van de boutverbindingen.

Op basis van de toonaangevende Nord-Lock wigborg systemen, heeft de Nord-Lock Group nu de Nord-Lock Steel Construction (SC) ringen speciaal ontworpen voor gebruik in constructie / staalbouw in combinatie met HV sets en HR sets (bouten en moeren ontwikkeld in overeenstemming met de Europese norm eN 14399-4 en eN 14399-3). Het doel is met de SC-ringen de standaard ringen te vervangen (volgens EN 14.399-6) om zo de benodigde veiligheid toe te voegen in hoge sterkte klasse boutverbindingen die voorkomen in de constructie / staalbouw en blootgesteld worden aan trillingen en/of dynamische belastingen.
De Nord-Lock wigborging technologie borgt de boutverbinding met voorspanning in plaats van wrijving waardoor het voorkomt dat de verbinding los draait.

Nord-Lock SC-borgringen zijn voorzien van een CE-markering voor gebruik in combinatie met HV bouten. Veilig gebruik met een hoge sterkte bouten is bevestigd door General Building Supervisory Approval nr Z-14,4-629 en door de Europese technische goedkeuring 13/0246 uitgegeven door DIBT.

Ga naar Nord-Lock SC-washers product page.