Tillbaka till nyheter

Idag tillträder Fredrik Meuller som VD på Nord-Lock Group

Fredrik Meuller tillträder idag,1 juni 2018, som VD och koncernchef på det Latourägda bolaget Nord-Lock Group med huvudkontor i Malmö. Det globala bolaget som är världsledande inom skruvsäkringssystem passerade ifjol en miljard SEK i omsättning.

 

Nord-Lock Group har de senaste åren haft en stark tillväxt, framförallt organiskt, men även via förvärv. Teknikkoncernen, som startade i Sverige 1982, säkrar människoliv genom att tillhandahålla produkter som gör att skruvar inte lossnar på till exempel tåg, karuseller, broar och andra ställen där de utsätts för stark belastning och vibration. Företagets produkter finns bland annat på Nasas rymdraketer och Japans höghastighetståg Shinkansen.

Utöver en bakgrund inom investment banking och management consulting har Fredrik Meuller en gedigen erfarenhet från industrisektorn med bland annat 16 år i olika ledande befattningar inom Trelleborg Group. De senaste sex åren arbetade han som Business Area President för Trelleborg Offshore & Construction.

– Nord-Lock Group är i en spännande utvecklingsfas, med flera intressanta möjligheter att accelerera sin lönsamma tillväxt till exempel via nya marknader, nya produkter och genom att erbjuda våra kunder och partners fler tjänster. Jag ser fram emot att lära känna verksamheten och att tillsammans med våra kompetenta anställda fortsätta utveckla företaget, säger Fredrik Meuller.

Fredrik Meuller efterträder Ola Ringdahl som efter fem år som VD på Nord-Lock Group nu tillträder som VD på Lindab Group.

Nord-Lock Group är världsledande tillverkare av säkra och pålitliga skruvsäkringssystem. Produktportföljen innehåller flera innovativa teknologier som Nord-Lock killåsning, Superbolt spännelement, Boltight hydraulisk åtdragning och Expander ledbultsförband. En global säljorganisation och internationella partners förser kunder med djupgående expertkunskap och rätt lösningar för alla typer av skruvsäkringsbehov. 2017 omsatte Nord-Lock Group 1,1 miljarder SEK. Bolaget är helägt av Investment AB Latour, ett företag som är noterat på Stockholmsbörsen.

 

För mer information, kontakta
Fredrik Meuller, VD och koncernchef på Nord-Lock Group, 040-602 46 00, fredrik.meuller@nord-lock.com
Romana Walter, Global Marketing Manager på Nord-Lock Group, 040-602 46 35, romana.walter@nord-lock.com