Quality Development Expert & Compliance Officer

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för kvalitetsutveckling och aktivt vill stödja våra kunder och viktiga intressenter i compliance-arbetet.

Nord-Lock AB arbetar för att vara ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvarstagande företag. Vi står för långsiktighet både i vårt agerande och i våra produkter. Vi är stolta över att följa högsta möjliga integritetsstandarder och agerar på ett etiskt och ansvarsfullt sätt. Innovativa produkter, kundfokuserad service och hög kvalitet har bidragit till att vi har ett högt förtroende hos våra kunder.

 

Om jobbet

Som Quality Development Expert & Compliance Officer utgör du ett stöd för att utveckla verksamheten med god intern styrning och kontroll med iakttagande av gällande regelverk. Du ser till att policydokument, rutiner och riktlinjer efterlevs samt utifrån den oberoende kontroll- och rådgivningsfunktion du har, genomför riskanalyser, planerar, rapporterar och följer upp verksamhetens regelefterlevnad. Du förväntas även bidra till det löpande förbättringsarbetet och utvecklingen av våra processer för att säkra en god regelefterlevnad liksom kvalitet. Vår ambition är att förbättra våra interna kvalitetsprocesser ytterligare och du kommer ha en viktig roll i detta arbete. Vidare är du en drivande kraft i vårt compliance-arbete med efterfrågan från kunder, leverantörer och myndigeter.

Du tillhör kvalitets- och hållbarhetsavdelningen med 11 medarbetare som arbetar med  utveckling av processkvalitet, slutkontroll av produkter, kalibrering av verktyg, regelefterlevnad och utveckling inom kvalitet och hållbarhet.

Du kommer att ha ett nära samarbetet med dina kollegor, såväl vid avdelningen som tillsammans med andra delar av organisationen. Även externa kontaktytor är många då du kommer ha kontakt med  kunder, leverantörer och tillsynsmyndigheter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Mattmar med möjlighet att träffa överenskommelse om distansarbete.

 

I din roll som Quality Development expert & Compliance Officer kommer du bland annat att...

 • tillsammans med kollegor i produktionsavdelningen utveckla kvaliteten i våra produktionsprocesser
 • leda tvärfunktionella rotorsaksanalyser inom produktionsavdelningarna
 • delta i optimering av produktionsprocesser för att öka utbytet och minska slöseri
 • ge råd och stöd till verksamheten i kvalitetsförbättrings frågor
 • omvärldsbevaka, informera och utbilda verksamheten i nya lagar och regler
 • bistå försäljningsorganisationen och kunder vid leverantörsförfrågningar inom ansvarsområdet
 • löpande uppdatera våra lednings- och stödsystem avseende ex. ärendehantering, dokumenthantering och certifikat

 


Vi söker dig som har...

 • eftergymnasial utbildning med inriktning mot teknik eller naturvetenskap, eller annan lämplig utbildningsbakgrund till uppdraget
 • erfarenhet av arbete med kvalitetsutveckling, gärna från IATF 16949 i tillverkande industri
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska, då kommunikation sker på båda språken
 • erfarenhet av att leda eller delta i kvalitetsutvecklingsprojekt
 • erfarenhet av att leda eller delta i hållbarhetsutvecklingsprojekt
 • god administrativ förmåga

Arbetet som Quality Development expert & Compliance Officer innebär varierande arbetsuppgifter och därför behöver du vara flexibel och ha förmåga att hålla många bollar i luften.

För att lyckas och trivas i rollen tror vi att du är en god kommunikatör, nyfiken, lösningsorienterad och prestigelös. Vidare ser vi att du är en driven, affärsinriktad och ansvarstagande person som strukturerar ditt arbete för att driva dina processer framåt. Att arbeta självständigt likväl som att samarbeta med dina kollegor för att nyttja varandras kompetenser och nå bästa möjliga utfall är för dig en självklarhet.

Meriterande är erfarenhet av processutvecklingarbete såsom LEAN eller Six Sigma. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för uppdraget.

 

Ansökan

Din ansökan och CV skickar du till hr-mattmar@nord-lock.com senast 2022-06-30. Ange gärna ”Ansökan Quality Development expert & Compliance Officer” i rubrikraden. I ditt personliga brev vill vi att det framgår på vilket sätt  och i vilken utsträckning du uppfyller våra krav och önskemål i annonsen. Motivera gärna varför du är intresserad av just den här tjänsten.

 

Kontaktinformation

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Håkan Wallin, Quality & Sustainability Manager, 073-061 98 88

Varmt välkommen med din ansökan!

Do you have any questions?

Contact us directly!

Get in touch with us

To read more on how we handle your contact details please see our Privacy Policy

Thank you for contacting us!