Superbolt tensioners sikrer slampumpe cover

Udfordring:

Før skulle der bruges to sæt hydraulik nøgler, den ene brugt til at opnå 28.470 Nm (21.000 lb.ft) på de 16 perimeter bolte og den anden brugt til at opnå 47,450 Nm (35,000 lb.ft) på cut water bolten. Den store hydraulik nøgle kunne ikke bruges på alle møtrikkerne da den ikke kunne være alle steder.

Der skulle bruges fire montører til installationen. Hydraulik værktøjerne vejede hhv. 7 kg og 13 kg, og det mindste værktøj skulle rækkes fra montør til montør. Kunden havde problemer med at få modholdsarmen placeret korrekt og der var bekymring omkring sikkerheden.

Derudover skulle der opsættes stillads for at udføre opgaven hvilket krævede yderligere tid og kræfter. Totalt tog det 2,5 timer at gennemføre tilspændings proceduren.

Løsning:

Superbolt multi-jackbolt tensioners (MJTs) blev indkøbt og direkte sammenlignet med den tidligere brugte metode med hydraulik nøgler. Til den initiale tilspænding blev der brugt en elektrisk slagnøgle for at sætte tempoet på installationen op. For at ramme en tilspændings værdi på 108 NM (80 lb.ft) blev der brugt 2 stk. ½” moment nøgler.

Fordi der kun skulle bruges håndværktøjer blev bekymringerne omkring sikkerhed og vægt med hydraulik nøglerne elimineret og der skulle kun bruges to montører i stedet for fire som der skulle til ved den tidligere brugte metode. Og der skulle ikke bruges stillads under installationen. Kunden oplevede en væsentlig tids besparelse. Den totale tid brugt på at gennemføre tilspændings proceduren var kun 1 time når der blev brugt Superbolt tensioners (MJT).

Montørerne der var involveret i begge installationer var vant til at arbejde med hydraulik nøglerne men det var første gang at de prøvede at arbejde med Superbolt tensioners.
Den tilfredse kunde havde kun positivt at sige om Superbolt tensioners og med en sidste bemærkning ”Helt sikkert måden at gøre det på”

Sikre forbindelser

Er du på udkig efter løsninger til dine boltningsbehov?

Få mere end bare produkter Teknisk Support Vi hjælper dig Kontakt os